1

През месец май тази година ще бъде открито първото британско кафене с котки, които ще живеят в заведението, съобщи The Independent. Жители на Лондон сами са спонсорирали проекта, след като са прочели за идеята в пресата.

Те са събрали за няколко месеца повече от 100 000 паунда, които са похарчени за обзавеждане на кафенето. Кандидатите за работа в заведението вече са повече от 300, съобщи БГНЕС. Всички котки, които ще се заселят в новия си дом, ще бъдат взети от приюти.

Срещу определено заплащане посетителите ще могат да посещават мъркащите животинчета и да провеждат с тях известно време. Според инициаторите, Cats Coffee House е чудесна идея за най-големия мегаполис в Европейския съюз, много жители на който не могат да си позволят да отглеждат домашен любимец в къщи.

Първото котешко кафене в света е открито в Тайван през 1998 г., а най-популярното подобно заведение на Стария континент се намира във Виена.

Във всички страни такива кафенета са изключително популярни, тъй като консумацията на кафе в компанията на котки доказано намалява стреса и има релаксиращ ефект. Котешките кафенета са най-популярни в Япония

източник