1

Над 300 допълнителни проверки по Черноморието извършиха инспектори към Областните дирекции по безопасност на храните в областите Добрич, Варна и Бургас през изминалата седмица, подпомогнати от командировани от вътрешността на страната служители на БАБХ. Част от проверките се извършват съвместно с представители на Районните управления „Полиция“ по плажните ивици, като акцент там е нерегламентирана търговия с храни.

В резултат на извършените проверки са издадени 39 предписания, съставени са 6 Акта за установяване на административно нарушение и са бракувани 13 килограма храни от неживотински произход. 56 от проверките са извършени съвместно с представители на РУП – Бургас, Созопол и Поморие, като e констатиран един  случай на нерегламентирана търговия с храни на открито.

Най-честите нарушения са свързани с несъответствия по сградов фонд и оборудване, пропуски в системите за самоконтрол, както и предлагане на хранителни продукти без необходимата етикетировка.

Инспектори от цялата страна извършиха 4397 проверки, като са издали 262 Предписания, съставили са 51 Акта за установяване на административно нарушение.

Източник:AGRO.BG