1

Сочни лабораторно създадени пържоли и бургери от месо на растителна основа може скоро да изкушават заклетите месоядци, преглеждащи менютата на ресторантите в най-големите градове по света, тъй като производителите на храни проучват нови начини за изхранване на бързо растящото население, пише Ройтерс.

1

През лятото 2 808 000 потребители пият пиво поне веднъж седмично

Българите стават все по-големи любители на бирата, сочат резултатите от последното национално представително проучване на агенция „Ипсос България“, проведено по поръчка на Съюза на пивоварите.

1

Само за нощ преди три години руските земеделци, търговци и потребители бяха вкарани в една нова реалност. През август 2014 г. президентът Владимир Путин отговори на санкциите, които току-що бяха наложени от Запада над Москва заради агресията ѝ в конфликта в Украйна. Путин спря вноса на много храни и селскостопански стоки от западните страни. Това навреди на земеделците в ЕС, но мерките имат големи последици и в самата Русия, тъй като собственият ѝ селскостопански сектор е слабо развит и се характеризира с лошо качество.

1

Рафтовете в супермаркетите предлагат ежедневно голямо разнообразие на храни. Парадоксът е, че днес е по-лесно да се избере конкретен продукт, който отговаря на нашите строги изисквания, но правилният избор все повече ни затруднява.

1

На пръв поглед Камембер не изглежда като застрашен вид. В действителност, мекото узряло сирене изглежда точно обратното: триста и шестдесет милиона пити се произвеждат годишно във Франция. То е популярно в САЩ, защото се използва при производство на бисквити, а е второто по продажби сирене на френските пазари. Ако сте ценители на сиренето, тогава сигурно търсите пита, направена според точните спецификации, които й позволяват да бъде подпечатана с френски етикет, който гарантира произход от определен регион във Франция, Направено по исторически точен начин. Това сирене се нарича Camembert de Normandie и неговият увеличаващ се недостиг означава, да държим очите си отворени за негови фалшификати от извара. Вие също трябва.

1

Растителните напитки са новите „звезди“ в продуктовата листа на напитките. Темпът на растеж продължава да се покачва, а експерти прогнозират увеличение от 15% годишно до 2020 г., което се дължи основно на бума, който съществува в региони като Северна Америка, Бразилия, Китай и Тайланд. Въпреки че Южна Африка и няколко европейски региона също допринасят за значителния ръст в сегмента на немлечни напитки от растителен произход.

1

Създаването на вегетариански бургер, който има вкус на говеждо месо е бил един вид свещен граал за вегетарианските производители на храни. А зърнените бонбони и десертчета най-напред пристигнаха в супермаркетите на САЩ през 80-те години на миналия век, когато здравословните хипи-менюта започнаха да променят хранителните тенденции.

1

Четвъртият по големина производител на сладки изделия - великотърновската "Престиж-96", расте през покупка на фабрика. Срещу 4.2 млн. лева компанията е придобила активите на производителя на вафли "Кредо" - фирма "ДИК-2000". Сделката се вижда в Търговския регистър. Тя се случва, за да може "Престиж" да увеличи производствения си капацитет и да има мощности, в които да произвежда по-малки и евтини опаковки вафли за пазарите в Близкия изток.

бира

На мода идват и микро-пивоварните

„Стилът и обликът на съвременната пивоварна индустрия се характеризират с прозрачност и ясна собственост на капитала, стратегически чужди и български инвеститори, стриктно спазване на законодателството и на задълженията към фиска“, коментира изпълнителният директор на СПБ Ивана Радомирова.

1

Бисквитите са предпочитано лакомство и от млади, и от стари. Днес можем да ги открием във всякакви форми и вкусове – индустриално или ръчно изработвани. Калорични бомби и нездравословни ли са бисквитите?