палмово олио

1. Палмовото олио от кокосови орехи съдържа много здравословни вещества. Те представляват химически вериги от мастни киселини със средна дължина, които се депонират в тялото на човека като мазнини и  осигуряват достатъчно допълнителна енергия.

2. Лесни за храносмилане, особено подходящи за хора, които имат смущения на хранопровода.палмово олио
3. Подобрява поглъщането на калций и магнезий, както и на всички мастно-разтворими витамини (А, D, Е и К) от 600 различни вида каротини, които присъстват и в почти всички зеленчуци.
4. Подобрява чревната флора, заздравява стените и помага при храносмилането. Няма по-добро средство при проблеми с червата.
5. Намалява чувството и пристъпите на глад. Съдържа по-малко калории от другите видове олио и повишава скоростта на изгарянето им.
6. Придава добър външен вид и ви поддържа млади.
7. Грижи се за вашите зъби поради съдържащите се мазнини.
8. Понижава гликемичния индекс на храната и поради това има по-малко ниво на вариране на кръвната захар. Следователно напълно подходящо за диета с ниско съдържание на захар.
9. Подобрява издържливостта и е особено подходящо за атлети.
10. Съдържа голямо количество лауринова киселина, а също така и капринова, каприлова, капронова и миристинова киселини, които повишават съпротивлението и борбата с лошите животински мазнини.
11. Идеално за масажно масло, за смазочни материали и за естествени дезодоранти от природата. Използва се често при грижи за тялото и за косата.
12. Палмовото олио от кокосови орехи съдържа много етерични масла и почти не се окислява. Молекулярната му структура е далеч по-проста от тази на другите олиа. Едно етерично масло,  смесено с палмово олио от кокосови орехи, позволява по-бързо и по-дълбоко проникване в кожата. В резултат на това етеричните масла  имат по-бърз и по-добър ефект. Той е далеч по-силен поради  въздействието на каприновата, каприловата, капроновата и миристиновата киселини от висококачествено палмово олио от кокосови орехи.