Димитрина Шулева – Бранд Мениджър суровини, ингредиенти и термоформинг опаковки.

Ние, от фирма “Алмер” ЕООД вече с повече от 14 години опит, постигнахме отлични резултати обслужвайки нашите клиенти с най-добрите възможни за тях опаковъчни решения, суровини и ингредиенти.

- Въпрос: Бихте ли ни разказали нещо повече, с какво се отличават вашите термоформинг опаковки и какви са предимствата?

- Нашата компания е официален представител за България на термоформинг опаковки на Greiner Packaging Grоup. Компания е с над 20 завода в цял свят и с над 50 годишен опит. Предлагаща изключително разнообразие от богата гама на форми и размер на термоформинг опаковки за различни видове продукти. С постоянен стремеж да се задоволяват нуждите на всяко производство, всяка година групата Greiner инвестира десетки милиони евра в нови машини за разнобрани форми и най-нови технологии и материали. Нашето мото е „от идеята до готовият продукт“, като подкрепяме своите клиенти по време на целия процес на развитие на продуктите им. Компанията е известна с многобройните си умения в предоставянето на развитие, проектиране, производство и декорация на решения в термоформинг опаковките.

- Въпрос: С какво са по-добри вашите суровини и ингредиенти, какви са вашите предимства?

- Като динамична и постоянно развиваща се фирма, Алмер работи непрестанно над нови предизвикателства, с цел подобряване и разширяване на предлаганите от нас продукти и услуги. Предлагаме набор от услуги, който включват технологична помощ, непрекъснато развиващо продуктово портфолио, модерни производствени съоръжения и опитен екип за своите клиенти в хранително-вкусовата промишленост и специално в мечният сектор. Предимствата на нашите суровини и ингредиенти - мая, закваска, стабилизатор, консерванти, сухо мляко, натурални аромати,натурални оцветители и много други са гаранция за постигане на отлични качествени и количествени резултати на производствата в отделните категории продукти.

- Въпрос: С какво лабораторното ви оборудване превъзхожда някои свои конкурентни компании?

- Какво е Gerber Instruments днес! С какво лабораторното оборудване превъзхожда своите конкуренти, със 120 години опит, в които Gerber Instruments AG и до днес остава швейцарския печат на одобрение за определяне на качеството на мляко и млечни продукти. Нашите анализни инструменти от aerometers до центрофуги се използват успешно в целия свят. Също така клиентите от други сектори и промишлености, и много други ценят надеждността, както и услугата от Gerber Instruments AG.

Всички предлагани от нас продукти притежават сертификати за качество като GMP, FSSC 22000, BVQI, KOSHER, BRC, HALAL, ISO 9001:2008, ISO 22000:2005 ISO 14001:2004 и други.

Юрий Пенев - бранд мениджър (шприц опаковки)

В изобилието от полипропиленови шприц опаковки етикетът е неотменна част от нашите продукти, смятат от фирма „АЛМЕР“, официален представител за България на немския производител „Jokey Group“.

 - С какво Вашите опаковки за млечни и други хранитени продукти са по-различни от останалите?

- На първо място - това е качеството. Немската компания „Jokey Group“ е един от водещите производители на опаковки от полипропилен в световен мащаб. Компанията има 15 завода в целия свят, разпределени на 4 континента. Това по което се различаваме от нашите конкуренти са натрупаното „know-how“ и инвестиции в разработки, нови матрици и научна дейност за над 20 млн. евро годишно. Огромното портфолио от шприц продукти дава възможност на нашите клиенти да избират измежду над 500 различни по размер и форма опаковки, в палитра от над 200 цвята. Всички наши продукти могат да бъдат брандирани с вграден етикет (IML), произведен, чрез най-модерните технологии, където възможностите за реклама и дизайн са почти неограничени. С над 14 години опит в хранително-вкусовата промишленост, фирма „АЛМЕР“ предлага на своите клиенти бързо, адекватно и професионално обслужване. Гъвкавостта и личното отношение не могат да се сравнят с никой от нашите конкуренти. Доказателство за това са многото на брои и дългогодишни големи клиенти, с които нашата компания работи.

- Смятата ли, че цената е определяща за този вид опаковки?

- Пазарът на опаковки по презумция работи с изключително ниски надценки, именно защото цената е определяща за този бранш. Това не прави изключение и за шприц опаковките. Все пак от огромно значение е какво стои зад съответната цена. На пръв поглед нашите опаковки не изглеждат много по-различно от това, което се предлага на пазара. Разликата идва от качеството на нашите продукти, за какво и по какъв начин ще се използват (като материал и технология), как ще бъде транспортиран продуктът в тези опаковки, удобни ли са при употреба от крайния потребител и т.н. Спокойствието, стабилността, обслужването, референцията, проследяемостта на даден продукт и компания също имат своята цена.

- За кои продукти вашите кутии с шприц технология са най-подходящи и съобразени ли са те с факта, че става въпрос за храни?

- Продуктите, предлагани от фирма „АЛМЕР“ отговарят на най-високите стандарти за качество, а заводите, в които се произвеждат посочените опаковки са сертифицирани по ISO 9001:2008 и ISO 22000:2005, както и стандартите BRC/IoP Packaging Global Standard, ISO 14001:2004 и ISO 15593:2008. Всички наши артикули са напълно съвместими и годни за употреба с хранителни продукти. Високите хигиенни изисквания и стандарти дават възможност да гарантираме на нашите клиенти отлична чистота и 100% безопасност при работа с хранителни продукти. Всяка наша доставка на шприц опаковки е придружена с необходимата документация.

Тунджай Арък – бранд мениджър машини и съоръжения

- Г-н Арък, освен опаковки и опаковъчни материали, предлагате и технологични решения – машини - хомогенизатори, пастьоризатори, сепаратори за млечната индустрия, както и за всички останали сектори на хранително-вкусовата промишленост. Така участвате активно в цялостния производствен процес на клиентите ви, от А до Я. Какво обаче Ви прави толкова всеобхватни в млечната индустрия и какъв в крайна сметка е балансът между цена и качество?

- Всеобхватни сме в млечната индустрия благодарение на широката продуктова гама. Освен опаковки, опаковъчни материали, суровини и ингредиенти предлагаме машини и съоръжение за млечния сектор започвайки от приемната линия, процес машините, опаковъчните машини, етикетиращите машини, стековъщите машини до кашониращите и палетизиращите роботи. В портфолиото си имаме подходящи машини с различна степен на автоматизация за малките, средните и големите млекопреработвателни фирми. Вторият фактор, който ни прави свеобхватен е коректното обслужване. Като фирма АЛМЕР се стремим да сме винаги при нашите клиенти. Съотношението между цена и качество при нашите съоръжения винаги е отлично. Предлаганите техники от нашата компания са оборудвани със съвременна технология, която улеснява работата на операторите и спестява технологично време, което е от голямо значение за производствения цикъл.

Слав Йосифов – сейлс и бранд мениджър на пластмасови капачки

- Познава и използва ли вече активно българският производител на безалкохолни, газирани и негазирани напитки вашите капачки “Bericap” и кои по-крупни фирми вече ги прилагат за своите продукти?

- Пазарът на пластмасови капачки е много динамичен, като всеки друг в сферата на опаковките. „Берикап” като световен лидер в производството им, със собствените си над 1500 модела и производството на над 80 милиарда капачки за година в 24 завода е популярен във всеки бранш, предоставяйки качество и участвайки във разработките на всички световни иновации и нововъведения. Компания пример за това е „Кока Кола”, която изцяло им се е доверила. „Берикап” капачки се използват и от компании като „Девин” и „Данон”. „Алмер” представител за територията на България, работи с много водещи производители, „Балдаран Спринг”, „Пирин Спринг”, „Парти Клуб”, „Горна Баня”,”Нова Трейд” и много други бутилиращи компании. Като с гордост може да заявим, че наши капачки се използват и от едни от най-големите производители на олио като „Бисер Олива” и „Клас Олио”. Разнообразието от модели и постоянното качество ни позволява да работим с водещите производители в различни браншове от хранителната и нехранителната индустрия. „Алмер” не спира да разширява броят на своите бизнес партньори, като се стреми да предостави цялостно и качествено обслужване на всичките си клиенти.