1

- Как решихте до предлагате нещо ново и много различно за България – гофрети на клечка, това ваша авторска идея ли бе?

- Да, ние сме млади и амбициозни хора (икономисти по образование) и обожаваме вкусната храна, особено сладката. Обичаме също и работата си, затова открихме начин да съчетаем своите страсти. Аз лично експериментирах в кухнята още от малка. Една обикновена леща например би ме затруднила много повече от съвременен специалитет.

Така че GOFRILO има удоволствието за първи път да представи на българския пазар Waffle on a stick - оригинални белгийски гофрети на клечка.

- И все пак е нещо много различно...

- Балансираме между традиционната белгийска рецепта, иновативната триъгълна форма и личните предпочитания на всеки клиент. В украсата вплитаме какво ли не - италиански шоколади, богато разнообразие от кремове, пухкава сметана, плодови мармалади и сладка, свежи плодове – ягоди, киви и др., бонбони, бисквитки, шоколадови и захрани поръски и какво ли още не. Иначе работим с перлена захар, за да придадем тази специфична сладост и хрупкавост.

Имаме разнообразни варианти с шоколад – млечен, натурален, бял, а също много интересен фъстъчен крем, който се приготвя на място. Експериментираме и с крем брюле и баварски крем. За Свети Валентин гофретите ни логично бяха във формата на сърце. Съответно предлагаме и пресни плодове в шоколад и ръчно изработени бонбони. Всички наши продукти са приготвени непосредствено преди консумацията им или преди доставката на място при кетъринг.

- Имате и солена версия на гофретите...

- Savory waffles са друг вид традиционни белгийски гофрети, които отлично се съчетават със солени продукти - сосове, шунка, салам, сирена и зеленчуци. Хрупкавата гофрета с ароматни подправки може блестящо да се комбинира с тях и със свежи зеленчуци и подправки! Ние държим на качествените неща и на това всичко да бъде приготвено максимално бързо! Те се харесват много за партита и кетъринг, като ги опаковаме по 20 броя в кутия. Екипът ни не е много голям, но за сметка на това работи усилено, развива идеите си. Едно от нещата, на които ще наблегнем в бъдеще, е предлагане на още по-добри кетъринг услуги, както за лични, така и за фирмени поводи и сме много отворени към разнообразието на видовете.

- Доколкото зная дълго сте мислили върху названието на вашата фирма, даже сте закодирали послание в него, както и в графичното изписване на логото.

- Така е, за нас GOFRILO е послание - GO FRee & Love! Тъй като самата храна е любов, особено, ако е споделена!

- Гофретата се консумира със специална „технология“, като с въртеливо движение част от клечката се освобождава, за да се отхапва от нея. Кутиите ви също са мислени като форма.

- Да, те също са уникални, може би нещо подобно е имало само в Италия, но не и на друго място досега. Опаковката е на български производител по наш дизайн. Съответно е изработена за тези гофрети, в тази им форма, като дори някои от чуждестранните фирми не дотам са обърнали внимание на такава опаковка. Гофретите трябва леко да поизстинат, преди да бъдат затворени в кутията и им трябва известно време – минутка-две, за да се втвърди коричката и да станат перфектни – хрупкави отвън и меки отвътре.

Участваме и на София десерт фест – фестивал на сладките и тестени изкушения. Тъй като сме фирма едва от началото на 2017 г., това е първото ни изложение, на което ще участваме и се надяваме да бъде успешно за нас, да намерим нови клиенти и партньори.

За поръчки и повече информация:

тел.: 0897/259942

e-mail: Този имейл адрес е защитен от спам ботове. Трябва да имате пусната JavaScript поддръжка, за да го видите.

web: www.gofrilo.com

Gofrilo можете да откриете на адрес:

гр.София, бул. "Александър Стамболийски" 101

Mall of Sofia ет. 2 - Food Court

 

Анета РАНГЕЛОВА